Informatie

Wedstrijdkleding

Een groot gedeelte van het jaar wordt er buiten getraind. Pas de kleding aan de weersomstandigheden aan. Atletiek brengt helaas met zich mee dat er bij de onderdelen vaak gewacht moet worden op een beurt. Het is aan te raden om een trainingsjack, jumper of sweater mee te geven welke de kinderen snel aan kunnen doen om afkoeling te voorkomen, eventueel ook handschoenen en muts.

Er wordt regelmatig aan looptraining gedaan buiten de atletiekbaan. Hierbij wordt de kleding wel eens vies van de modder. Houdt daar met de aanschaf van kleding rekening mee.

a.v.PEC1910 heeft officiele wedstrijdkleuren. Een groen-wit gestreept shirt op een witte korte broek. In de winter eventueel een zwarte lange broek. Onder het officiele shirt mag een wit T-shirt of onderhemd gedragen worden. Voor het clubgevoel en de groepsvorming vragen wij met wedstrijden dit tenue zoveel mogelijk te dragen. Tip: bij Scapino zijn vaak witte fietsbroeken in kindermaten te verkrijgen. 

Schoenen. Zorg voor goed schoeisel, dit voorkomt blessures. Spikes mogen alleen gedragen worden op die onderdelen waar kortstondig veel grip vereist is. (hoogspringen, sprint en ver) Vraag gerust de trainers bij twijfel. Let op: de sportschoen moet een doorlopende zool hebben, die over de neus van de schoen doorloopt, en voldoende schokdemping geven. Bij de goede sportzaak kunt u ook advies hierover inwinnen.

Tweedehands sportkleding, schoenen, spikes en clubshirts kunnen aangeboden en gevraagd worden. Vraag de trainers hierover. Zij weten / horen wel eens wat. Zie verder de pagina over de clubkleding >>>